vasárnap, november 01, 2009

Tiramisu bogyós gyümölcsböl

A tegnapi Mozart gombóc után a mai ebédnél nem volt merszem semmi "komolyabbal" elömerészkedni, félvén a mérleg mutatója nem jó irányba leng ki az esti méreckedés alkalmával. Így hát csak egy kis "könnyü" krémes valami lett becsempészve a menübe...

Hozzávalók 4 pohárhoz:
4 ek mazsola
2 ek rum
9 szelet édes kétszersült
400 ml szölölé
400 g áfonya, málna, fekete ribizli vagy bármilyen más bogyós gyümölcs
4 -5 ek mascarpone
8 ek túró
örölt fahéj
1 ek cukor
A mazsolát beáztatom a rumba (kb 1/2 óra), majd lecsepegtetem. 1 kétszersült szeletet morzsára összetörök, a fahéjjal és a cukorral ízesítem. A maradék kétszersülteket a szölölébe beáztatom.
A gyümölcsöt a mazsolával és a mascarponéval összekeverem (pürésíteni is lehet kézi turmixgéppel) és a túrót is hozzáadom. A kétszersült szeleteket rétegenként lerakom, a tetejére kerül a krém és az összetört morzsával megszórom.
Nagyon könnyü - fogyasztani és készíteni egyaránt -, látványos desszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése